“Kusursuz Eğitim Yuvam” Seçilen Okulun Öğrencilerinden Kusursuz Defile

1.487 views

Şirinköy Anaokulu, “Kusursuz Eğitim Yuvam” sertifikasını almaya hak kazanan Kocaeli’deki üç okuldan biri oldu. Okulları daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlayan “Kusursuz Eğitim Yuvam” programı kapsamında denetlemeden geçen okullara Kocaeli İl milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika ve bayrak verildi.

Sertifika törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şirinköy Mahalle Muhtarı Ruhşen İşeri, okul müdürleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

“Çocukların beceri ve tutumlara sahip olmalarını amaçladık”

Şirinköy Anaokulu müdürü Fatma Köroğlu “Çocuklarımızda çevre, doğa, toprak, su, hava ve sürdürülebilir yaşam gibi konularda farkındalık oluşturmak çok önemli. Onlarla iş birliği içinde ve takım çalışması yaparak bu sertifikayı almayı başardık. Yalnızca iş güvenliği anlamında denetimden geçmeyi hedeflemedik. Çocukların etik davranma, bilinçli tüketici olma, kaynakları etkili kullanma, sorumluluk sahibi olmalarını da amaçladık. ”dedi.

Geri Dönüşüme Önem Verilmeli”

Köroğlu, geri dönüşüme dikkat çekerek “Bugün çocuklara yaşam boyu öğrenme sağlayan anne ve babaların katılımları ile çocuklarımızın hayal gücünün bir plastik şişenin varlığını nasıl değiştirdiğini göreceğiz. Bir tahta parçasının kuş yuvasına dönüştürülmesine, plastik kaşıkların lamba olmasına tanık olacağız. Dahası bir poşetin nasıl bir elbiseye, bir kutunun nasıl bir arabaya dönüşebildiğini geri dönüşüm defilesi ile görme fırsatını yakalamış olacağız. Bu etkinlik sayesinde çocuklarımıza geri dönüşüme önem vermeyi, dayanışmayı, etik davranmayı, birlikte yaşamayı öğretebilirsek ne mutlu bizlere.” dedi.

Gülsuyu: “Okulumuzu tebrik ediyoruz”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu konuşmasında, “İlçemizdeki eğitim faaliyetleri Gölcükte Öğrenci Olmak,  Gölcük’te Değerler Eğitimi gibi projelerle adını duyuruyordu. Şimdi göğsümüzü kabartan bir şey daha var: Şirinköy Anaokulumuz “Kusursuz Eğitim Yuvam” programı kapsamında iş güvenliği açısından güvenli bulunarak sertifika ve barak verilerek tescillendi. Okulumuzu tebrik ediyoruz.” dedi.

 Ellibeş: “Evlatlarımız bu ülkenin geleceği”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmasına şöyle devam etti; “Evlatlarımız bu ülkenin geleceği. Kusursuzluk diyince çok geniş ve kapsamlı olarak değerlendirmemiz lazım. Onların can güvenliğinden tutun aldıkları eğitime kadar kusursuz bir çaba harcamak önemli. Bu anlamda okulumuz kusursuz eğitim yuvası sertifikasını hak kazanmıştır. Gerçekten takdire şayan bir olay. İlçemizde 1. İlimizde 3. olmuştur. Tebrik ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Altıntaş “Bu tür etkinliklerin yayılarak devam etmesini diliyorum”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında, “Okulumuz, güvenli bir eğitim yuvası olduğunu kanıtlamıştır. Yanı sıra çevreye duyarlılık konusundaki çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. Ben emeği geçen başta okul müdürümüze, öğretmen arkadaşlarımıza velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin yayılarak devam etmesini diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Törenin sonunda katılımcılar okul bahçesinde değerler eğitimi projesi kapsamında doğaya, çevreye saygı temalı geri dönüşüm sergisini gezdiler ve öğrencilerin tasarladığı kıyafetlerin sergilendiği Geri Dönüşüm Defilesini izlediler.