Kurallara Uyarım, Uymayanı Uydururum!

2.533 views

İlçemizin işini severek yapan ve sempatikliğiyle oldukça dikkat çeken trafik polisi Sezgin Beşir, trafik düzeni ve güvenliğini sağlarken güler yüzünü de eksik etmiyor. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen Beşir, trafiği yönetirken sergilediği beden diliyle de görenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Kendisiyle yapmış olduğumuz röportajda biz de bunu fazlasıyla gördük.

Lonca: İlçemiz sakinlerinin sizinle ilgili pek çok hikayesi var. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Sezgin Beşir: 18 yıldır bu mesleğin içindeyim. Daha önce İzmit, Rize ve Kartepe emniyetlerinde görevliydim. Şu anda Gölcük Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyorum.
Lonca: Mesleğinizi yaparken çok keyif aldığınız görülüyor. Bu mesleği seçmenizin sebebi nedir?
Sezgin Beşir: Son dakika seçilmiş bir meslek aslında, İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Aklımda İlahiyat okumak vardı. Arkadaşımın önerisiyle polislik sınavına girdim ve şu an sizinle bu röportajı yapıyorum. Keyif alma konusuna gelince sanırım beden dilim insanlara ilginç geliyor. Lakin trafiği düzenlerken sürücü ve yayalarla iletişim içinde olmanın bir yolu da bu beden dili. Yani yaptığım el kol hareketleri olması gereken hareketler.
Lonca: Mesleğinize başlamadan önce kurallara uymayıp bir ceza aldınız mı?
Sezgin Beşir: Kesinlikle hayır. Hayatımda her zaman disiplinli bir insan olmuşumdur. Hiçbir disiplin cezası almadım.Trafik cezası diyorsanız o da olmadı. Kurallara uyarım, uymayanı uydururum!
Lonca: Bir rivayete göre görev yaptığınız bir yerin kaymakamına da trafik cezası yazdığınız söyleniyor.
Sezgin Beşir: Ben kuralları uygulamakla yükümlüyüm. Bu sebeple benim için kural ihlali yapan kimsenin makamı ve statüsü önemli değildir. Sonuçta trafik cezaları, kişiliğe değil kural ihlallerine dönük oluyor.
Lonca: Mesleğinizin size kazanımları neler oldu?
Sezgin Beşir: Bir öz disiplin kazandırdığı açık, bir statüsü olduğunu da söyleyebilirim. Son olarak ekmeğimi bu işten kazanıyorum.
Lonca: Bu meslekle ilgili yaşadığınız aklınızda kalan bir olayı bize anlatır mısınız?
Sezgin Beşir: Tabii ki meslek hayatımda iyi kötü birçok olayla karşılaştım. Birini anlatayım. Bir polis arkadaşımın yakını Yalova’dan bizi ziyarete gelirken sürücü koltuğunda emniyet kemerini takmamış bir şekilde kaza geçiriyor ve araba yan dönüp arkadaşımızın kafası cam ile asfaltın arasında sıkışıyor. Maalesef bu arkadaşımızı kaybettik. Bu kazaya memur olarak gittim ve inanın bugün bile etkisinden kurtulamadım.
Lonca: Mesleğinizin en sevdiğiniz yönü nedir?
Sezgin Beşir: Türk toplumu polisine çok güvenen bir toplum olduğundan mesleğime saygı duyuluyor. İnandığım değerlerin mesleğimle uyumlu olması da benim açımdan mutluluk verici.
Lonca: Bu mesleği seçmek isteyen gençlere ne tavsiye edersiniz?
Sezgin Beşir: Bu meslekte oturmak yok, sürekli hareket halinde olmamız gerekiyor. Mesai saatlerimiz ve ne zaman nerede olduğumuz belli olmuyor. Bunları göze alarak bir seçim yapmalarını tavsiye ederim. Tabii önemli olan sevdiğiniz işi yapmak, severek yaptığınız bir işin zorlukları sizi yıldırmaz. Benim en büyük felsefem düşe kalka ama dosdoğru yürümektir.
Lonca: Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.