23 Nisan’da Tüm Çocuklar El Ele

269 views

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, geçtiğimiz hafta boyunca tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de farklı farklı etkinlikler düzenlendi. Bunlardan birisi de Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Gölcük Belediyesi ve  Gölcük Kent Konseyi El Sanatları Çalışma Grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneğindeki ve Barbaros İlkokulundaki çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlediler. Etkinliğe, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Barbaros İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ile yönetimi çocuklar katıldı.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte, El Sanatları Çalışma Grubu Eğitmeni Naz Camkıran, çocuklar ile birlikte Tokat Taş Baskı Tekniği ile Atölye çalışması gerçekleştirildi. Kök boya yöntemini kullanan öğrenciler Atatürk portresi baskılı t-shirtler yaptılar. Etkinlikte ortaya çok renkli görüntüler çıktı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de çocuklarla bir araya gelerek taş baskı yaptı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gölcük Barbaros İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, “Biz istiyoruz ki bütün insanlar, farklılıklara rağmen bir arada yaşasın, herkes hayatı eşit paylaşsın. Birlikte üretebileceğimizi bilsin. Bunun örneğini öncelikle çocuklarımızda yaşatmak istedik. Destek olan derneğimize de çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz Sanat Galerisi’nin desteği de oldukça önemli. Sağ olsunlar böyle bir fırsat tanıdılar. ” dedi.