AKV öğrencileri Bursa’ya hayran kaldı

351 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulda aldıkları eğitim yanında yaptıkları gezilerle de deneyimlerini artırıyor.

Giyim Üretim Teknolojileri alanının gerçekleştirdiği Bursa gezisine katılan öğrenciler hem keyifli hem eğitici bir gün geçirdi. Gezide öğrencilere Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu Giyim Üretim Alanı öğretmenleri Aygül Güneysu, Nurcan Güren, Mine Atılgan, Süheyla İkiz ve Huriye Akyol eşlik etti.

Öğrenciler Bursa’da ilk önce 800 yıllık çınar ağacı altında kahvaltı yaptı. Ardından Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. 2010 yılından bu yana eğitim verilen okulda Moda Tasımı, Moda Yönetimi ve Grafik Tasarım gibi alanlarda eğitim veriliyor. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu muhteşem tarihi binasında sanatı ve eğitimi harmanlamış bir okul olduğunu kanıtlıyor.

Irgandı Çarşılı Köprüsü ardından öğrencilerin bir başka uğrak noktası Merinos Tekstil Müzesi oldu. Burada kozadan ipliğe dönüşen ipeğin serüvenini izleme olanağı buldular. Dokuma tezgahları karşısında büyülendiklerini ifade öğrenciler Bursa’nın göç tarihine ve kadının her dönemdeki ince zarif giyinme zevkine tanıklık ettiklerini belittiler.