Liseli İletişimciler Bir Araya Geldi

836 views

Kocaeli’deki meslek liselerinde eğitim gören Gazetecilik alanı öğrencileri bir araya geldi. Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı, Kartepe Yıldız Entegre ve  Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Gazetecilik alanlarının öğretmen ve öğrencileri Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü ziyaret ettiler.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un da eşlik ettiği gezide Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alan Şefi Hasan Taşkın, Kartepe Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alan Şefi Şahnaz Civelek, Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lise Gazetecilik Alan Şefi Mahmut Serdar Kaya öğrencilere rehberlik etti.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve görevlileri tarafından karşılan öğrencilere Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk Akca tarafından bir konuşma yaptı. Gazetecilik eğitimi alan liseli öğrencileri fakültelerinde ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Akca şunları söyledi: “ Gazetecilik eğitimi teoriyi ve uygulamayı birlikte gerektiren bir eğitim. Üniversitemiz haber ajansı ve yayımladığı gazeteyle teorik bilgi ve uygulamayı bir arada veriyor mezun olan öğrencilerimiz yerel ve ulusal medyada istihdam olanağı bulabiliyor.  Bizler lisede Gazetecilik eğitimi alan öğrencilerin bölümümüzü seçmesini arzuluyoruz. Bunun temel sebebi lisede aldıkları eğitimle belli bir hazır bulunuşlukla bölümümüze geliyorlar ve lisans eğitimleri sonrasında oldukça donanımlı bir gazeteci adayı oluyorlar.”

Akca’nın konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, cemiyet olarak sektörde çalışan gazetecilerin üniversite eğitimi almış kimseler olmasını istediklerini belirtti. Çetin Gürol “Bu gün hem üniversitede Gazetecilik okuyan gençlerle hem de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzeyinde Gazetecilik eğitimi alan kardeşlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü biz cemiyet olarak gazetecilik mesleğinin değerini artırmak, çalışanlarımızın daha donanımlı hale gelmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bunu yapacak olan da aslında sizlersiniz. Bazen gazeteci büyükleriniz sizlere bu mesleğin zorluklarını söyleyerek korkutuyor olabilir. Ama bu meslek sayesinde onlarca ülke dolaşmış, pek çok devlet büyüğü ile bir araya gelmiş bir gazeteci olarak kendimi şanslı görüyorum. Bu şansı da yaptığım mesleğe borçluyum. Aranızda gazeteci olmak isteyen her kim varsa yanında daima duracağımızı bilmenizi isterim. Gerek üniversiteli kardeşlerimiz gerek liseli öğrencilerimiz için yapılacak her türlü çalışmaya da can-ı gönülden destek vermeye hazırız.”dedi

Konuşmaların ardından Gazetecilik Alanı Öğretim Görevlileri eşliğinde KOÜ Haber Ajansına geçildi. Burada ajansın çalışanı olan üniversite öğrencilerinden çalışmalarla ilgili bilgi alındı. Ardından İletişim Fakültesi uygulama radyosu olan “Radyo Kİ” stüdyoları gezilerek yayın sürecine yakından şahit olundu.

Üniversite gezisinin ardından üç okulun öğrenci ve öğretmenleri Çetin Gürol’un eşliğinde Kocaeli Basın Müzesi’ni ziyaret etti. Başkan Gürol tüm öğrencilere müzeyi gezdirdi ve müzedeki eşyalarla ilgili bilgiler verdi.