Kongre Sarayı’nda Öğretmenler Günü kutlandı

408 views

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı kutlama programı Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. 

Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, yıl içinde emekli olan öğretmenler, adaylıklarını tamamlayıp yemin edecek öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda misafir katıldı.

“İstiklal savaşımız bitti şimdi istikbal savaşımız başlıyor.”

Programın açılış konuşmasını yapan Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından ardından Mustafa Kemal’in “İstiklal savaşımız bitti şimdi istikbal savaşımız başlıyor.” Sözünü hatırlatarak şunları söyledi:  “Ülkede o anda toplu iğne bile üretemeyen bir sanayi bulunmaktaydı. Atatürk, Türk milletinin okuma ve yazmasını istiyordu. Kendisi, Harf İnkılabını gerçekleştirdi. 24 Kasım 1928 günü Millet Mektepleri Kanunu çıkarıldı ve bu kanunla Mustafa Kemal’e Başöğretmen unvanı verildi. Öncelikle Başöğretmenimize sonrasında devletimize ve milletimize yapmış oldukları çalışmalardan ötürü tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yeni öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

“Öğretmenlik mesleğini sevmiyorsan asla cüret etme!”

Emekli olan öğretmenler adına konuşma yapan Zeki Özarslan, “Biz mesleğe başlamadan önce büyüklerimiz, öğretmenlik mesleğini sevmiyorsan asla cüret etme derdi. Bu asil meslek, servet vaat etmez. Bizim istediğimiz de servet ve şöhret değil, topluma yararlı bireyler yetiştirmektir. Öğretmenlik mesleğine ait sorunlar yıllarca tartışıldı. Öğretmen adaylarının her türlü donanıma sahip olarak yetiştirilip mesleğe gönderdiğimiz gün sorunlar çözülür. Hepinizi saygıyla selamlıyor, mesleğe yeni adım atan öğretmenlerimize bu uzun yolda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 

Öğrenciler şehit olan öğretmenleri unutmadı

Açılış konuşmalarının ardından Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okuyup şarkılar söylediler. Öğrencilerin hazırladıkları “Öğretmenler” konulu oratoryo sırasında şehit olan öğretmenlerin fotoğraflarının önüne çiçekler bıraktılar.

Emekli olan öğretmelere hediyelerini Kaymakam Altıntaş takdim etti

Oratoryonun ardından emekli olan öğretmenlere hediyelerini Kaymakam Mustafa Altıntaş takdim etti. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Öğretmenlerimiz, bir neslin en iyi şekilde yetişmesi adına büyük bir gayret gösteriyor. Bu onurlu meslekte görev yaparak emekli olan öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Mesleğe yeni adım atan öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden, şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 Ellibeş: “Öğretmenlerimize olan borcumuzu ödemek, gerçekten çok zor.”

Mesleğe yeni adım atan ve adaylıklarını tamamlamış olan öğretmenlerin yemin töreninin ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri, Kaymakam Altıntaş, Belediye Başkanı Ellibeş, Cumhuriyet Başsavcısı Durgut tarafından verildi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı konuşmada “Öğretmenlerimize olan borcumuzu ödemek, gerçekten çok zor. Onlar küçük yaşta aldıkları evlatlarımızı yetiştiriyor ve toplumumuza faydalı bir birey haline getiriyor. Bu zor ama bir o kadar da kutsal olan görevde kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Program Gölcük’te görev yapan öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosunun verdiği konserle sona erdi.

Protokol nakış sergisini dolaştı

Programın ardından ilçe protokolü Kongre Merkezinde sergilenen AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatları Alanı Öğretmeni Fatma Şirinoğlu’nun “Vizörden Gergefe İstanbul” adlı nakış eserlerini incelediler.