Büyük Zaferin 104’üncü Yıl Dönümü

260 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü saygıyla andı.

Konferans salonunda gerçekleştirilen tören tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Okulumuz edebiyat öğretmenleri Çiğdem Arslan ve Aysel Arslan ile Coğrafya Öğretmeni Ayşen Şimşek‘in hazırladığı program başında 12/A sınıfı öğrencilerinden Sinem Koyuncu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Koyuncu konuşmasında şunları söyledi: “Çanakkale Savaşı’na baktığımızda kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü;  vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatır mısın? Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler.”


Programın devamında 12\B sınıfından Aleyna Kocaman “Dur Yolcu” 12\A sınıfı öğrencisi Yağmur Matur “Hakikat Nerede ?” adlı şiirleri seslendirdiler. Ardından 12/B’den Cemresu Dal ve 12/A’dan Yağmur Matur ”Çanakkale Nedir?” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Program 10-11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale’de Yaşananlar” adlı kısa oyunlar ve oratoryonun ardından son buldu.