AKV Öğrencisinden Gururlandıran Başarı

409 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı mezunlarından İrem Çetin okulumuzu gururlandırdı.

Geçen yıl okulumuzdan mezun olan İrem Çetin Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünü kazandı. 7 bin kişinin içinden sıyrılarak 7. olan İrem Çetin yetenek sınavından 89 puan alarak üniversitede eğitim alma hakkını elde etti. TYT (Temel Yeterlilik Testi)’den 205 puan alarak yetenek sınavına girmeye hak kazanan İrem Çetin sınav senesinde yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: “Kursa ilk başladığım zamanlar günde 12 saat çizim yapıyordum. Bu dönemde yemek yemeye bile fırsat bulamadığım için sürekli hastalanıyordum. Her hafta sonu İstanbul’a gidip kurs alıyordum ve bu beni çok yoruyordu. Bedensel yorgunluğun yanı sıra psikolojik olarak da çok zorlandım. Çevremden duyduklarım beni çok etkiledi. Çünkü insanlar yapamayacağımı söyleyip beni de buna ikna etmeye çalışıyorlardı. Sınav süreci boyunca beni en çok zorlayan şey bu tür psikolojik baskılarla mücadele etmek oldu.”

“En büyük destekçim annemdi”

Çetin “Bu dönemde en büyük destekçim annemdi.  Bütün yaşantımızı bu sınava göre düzenleyerek her zaman yanımda olduğu için ona çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuşarak ailesinden duyduğu desteği belirtti.