Sadece Üç Dakika

141 views

Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü tarafından okulumuz 9. sınıf öğrencilerine afet bilinci eğitimi verildi.

Sivil Savunma Kulübü öğretmenleri Nebiye Yüksel ve Elif Yılmaz tarafından düzenlenen seminere Kızılay Gölcük Şubesi Başkan Yardımcısı Hikmet Özduman katıldı.

Hikmet Özduman; öncelikle üç aşamalı bir afet bilinci eğitimi gerçekleştirdiklerini belirterek,  bu üç aşamanın sınıf içi eğitim, sinevizyon gösterimi ve okul tatbikatından oluştuğunu söyledi.

Deprem Çantasında olması gereken malzemeler ile ilgili öğrencilere bilgi veren Özduman, “Deprem çantasında su,  üzüm kurusu,  kuru incir, bisküvi,  konserve yiyecekler,  eldiven, terlik, radyo,  el lambası,  düdük,  küçük çekiç , kesici alet ,bir miktar para, önemli evraklarımız ve mevsimine uygun kıyafet bulundurmalıyız.” dedi.

Özduman deprem bölgesinde yaşayanların yaptıkları hataları şu şekilde sıraladı; “Birincisi, pencere önlerine yatakların konulmasıdır.  Bu durum yatağın sarsılıp pencereden düşmesi ya da sarsıntıdan dolayı pencerenin patlayıp yaralanma ve ölümlere neden olması yüzünden sakıncalıdır. İkincisi, yatakların karşısına koyulan dolap ve çalışma masalarıdır. Deprem esnasında o dolaplar yıkılıp üstünüze  düşebilir.”

Özduman son olarak deprem esnasında kurtulabilmek  için sadece üç dakika olduğunu ve o üç dakikada olabildiğiniz kadar hızlı aynı zamanda sakın olmak gerektiğini belirtti.