AKV’de Nano Bilim-Nano Malzeme Konulu TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Yapıldı

233 views

TÜBİTAK’ın 2014’ten beri yürüttüğü TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinliklerden biri AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap ve Okul Öğretmeni Melike Göçgün’ün yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK Bilim Söyleşileri projesi kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Yıldız, öğrencilerle bir araya geldi.  Söyleşinin konusunu Nano-Bilim, Nano-Malzeme ve Teknolojik uygulamalar oluşturdu. Öğrencilerin büyük bir ilgisini çeken söyleşide Yıldız, bilimsel araştırma ve bilimsel çalışma süreçleri ile bilgiler verdi. Örnek etkinliklerle bilimsel simülasyon ve animasyonların sunulduğu söyleşi öğrencilere farklı bir deneyim yaşattı. Öğrencilerin üniversitede görevli bir öğretim üyesiyle çalışma yapmaktan büyük mutluluk yaşadıkları gözlendi.

Programın sonunda Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap, Doç. Dr. Fikret Yıldız’a El Sanatları alanının hazırladığı hediyeyi takdim ederek teşekkürlerini sundu.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Projesi nedir?

TÜBİTAK’ın  2014’ten beri yürüttüğü TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Türkiye genelinde  65.000’den fazla öğrenci bilim insanlarıyla bir araya geldi. TÜBİTAK,bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım gibi konularda hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman öğretim üyesinin deneyimlerinden yola çıkarak anlaması amaçlanıyor.