AKV’den Atatürk Kıyafetleri Sergisi

144 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atamızın ebediyete uğurlanışının 81. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Kazıklı Kervansaray’da “Atatürk Kıyafetleri” sergisi düzenledi.

Moda Tasarım alanı öğretmen ve öğrencileri, El Sanatları alanı öğretmenleri ile birlikte Atatürk’ün kıyafetlerinden esinlenerek hazırladıkları sergi, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 Sergilen kıyafetler, 2006-2007 yılında okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanmış, bir defile yapılarak Gölcük halkına sunulmuştu. Moda Tasarım Teknolojileri bölümünde muhafaza edilene eşsiz koleksiyon dönemin kadın kıyafetleri ile tamamlanarak revize edildi.

Her Zaman Şık ve Modern

Mustafa Kemal Atatürk, pek çok konuda Türk halkına öncü olduğu gibi kıyafetleriyle de örnek bir kişilik oldu. Muazzam bir moda bilgisine sahiptir. Standartların dışına çıkan isteklerini bir stilist gibi çizerek kendi kıyafetlerinin tasarımcısı da olmuştu. Fotoğraflarının çoğunda şık ve fit görünmesi kendine yakışacak modelleri iyi seçebilme yeteneğinden kaynaklanmaktaydı. Gittiği memleketlerin geleneklerine uygun giyinmeyi, bu tip jestler yapmayı sever ve o kıyafetleri büyük bir cesaretle taşırdı.