Cumhuriyetin 96. Yılı Coşkuyla Kutlandı

250 views

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın  96. Yılı Gölcük’te büyük coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak başlayan tören etkinliklerle devam etti.

Kuzey Irak’ta devam eden Pençe 3 Harekatı’nda, keşif ve gözetleme görevi esnasında kalp krizi geçiren ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Teğmen Kamuran Ablak’ın cenaze töreni olması nedeniyle müzik ve halkoyunları programlarının iptal edildiği törene Gölcük halkı yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük Belediye Başkanı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı tören şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları dile getirdi “Bugün hem üzüntülü hem de coşkulu bir gün yaşıyoruz, ilçemizde ikamet eden ve Kuzey Irak’ta devam eden Pençe 3 Harekatı esnasında kalp krizi geçiren ve yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan hemşerimiz Teğmen Kamuran Ablak’ın şehit olduğu haberi gelmesi üzerine programda bazı değişiklikler yaptık, diyerek 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı.

Kaymakam Karabulut’un konuşmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Gölcükte bulunan tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği, Gazilerimiz, Gölcük Jandarma Komutanlığı araçları, Gölcük Emniyet Müdürlüğü araçları, Gölcük Ford Otosan araçları, Gölcük Belediyesi araçları, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü araçları ve son olarak motorcuların katılımıyla Tören sona erdi.

Fotoğraflar: Zümre Nur Doğru