El Sanatları Alanı Yeşil Bursa’da

444 views

El Sanatları Teknolojisi Alanı ile Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrenci ve öğretmenleri kültürel ve doğal zenginlikleriyle ünlü “Yeşil Bursa”yı gezdi.

Gezinin ilk durağı unutulmaya yüz tutmuş el nakışlarına yeniden farkındalık oluşmasını sağlayan Bursa Nakış müzesi idi. Türkiye’nin ilk ve tek nakış müzesi unvanına sahip Nakış El Sanatları Müzesi’nde öğrenciler, Bursa ve Marmara Bölgesi’nde yaşayan Türk Halklarının, geleneksel kültürünü yansıtan yüzlerce yıllık el nakışları, replikaları görme fırsatı elde ettiler. 4 katlı tarihi bir konağın ev sahipliği yaptığı müzedeki atölye alanı sayesinde öğrenci ve öğretmenler eserlerin işlenmesi sürecine tanıklık etme imkânına buldular.

Daha Sonra Faruk Saraç’ın deyimiyle “Modanın Oxford’u” Faruk Saraç Meslek Yüksekokulu’nu gezen El sanatları Teknolojisi öğrencileri el sanatları ile modanın iç içe olduğunu, süslemenin modada çok kullanıldığını deneyimlediler.

Öğrenciler gezinin son durağı olan Minteks Ev Tekstili ve Nakış Fabrikasında işlemeli bir ev tekstili ürünün, son ürün haline gelene kadar aşamalarını izlerken; El Sanatları Alanından mezun olduktan sonra desinatör olarak bu tarz  firmalarda çalışabileceklerini öğrendiler.