Bilişim Teknolojileri Alanı İstanbul’da

406 views

Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri ve öğrencileri İstanbul Boğaziçi Üniversitesi ve MiniaTürk Açık Hava Müzesi’ni gezdi.

44 kişilik öğrenci grubu ve 4 alan öğretmeniyle İstanbul’u gezen Bilişim Teknolojisi Alanı hem üniversite ortamını yerinde görme fırsatı elde etti, hem de Boğaziçi MiniaTürk Açık Hava Müzesi’nde keyifli bir gün geçirdi.

Gezinin ilk durağı “Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli” sloganıyla ziyaretçilerini ağırlayan Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerine ait minyatürlerinin sergilendiği MiniaTürk Açık Hava Müzesiydi. 60.000 metrekareyle dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parkı olma unvanına sahip olan MiniaTürk’te öğrenciler kısa bir sürede Türkiye turu yapma imkanı buldu.

Daha sonra Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’ne geçen öğrencilere üniversite tanıtım ofisindeki görevli öğrenciler tarafından okul tanıtımı yapıldı. Soru cevap eşliğinde devam eden tanıtımda öğrenciler üniversite hayatı ve meslekler hakkında bilgi edinirken sonrasında kampüsü gezerek okulun fiziki mekanları ve sosyal hayatını gözlemleme imkanı buldular.