İzci Lideri Temel Üçüncü Öğrencilerimize İzciliği Anlattı

183 views

Gölcük Belediyespor İzci Kulübü Lideri Temel Üçüncü, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileriyle “İzcilik nedir?” konulu bir söyleşi yaptı.

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mobilya İç Tasarım öğretmeni olan Temel Üçüncü, Türkiye İzcilik Federasyonu Görevlisi unvanını da taşıyor. Temel Üçüncü, aynı zamanda Gölcük Belediyespor İzci Kulübü Lideri görevini de yürütüyor. AKV’nin 9. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Üçüncü, izciliğin ne olduğunu ve felsefesini onlara aktardı.

Üçüncü şunları dile getirdi: “İzcilik bir sistemler bütünüdür. Sizlerin fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunurken millî ve manevi değerlerinizi de öğretir. Okulda ve ev yaşantınızda zihnen yoruluyorsunuz, izcilik stresinizi atmak noktasında en etkili faaliyetlerden biridir. Açık havada gerçekleşen izcilik faaliyetleri yardımlaşmayı, saygılı ve kibar davranmayı, öz güven sahibi olmayı insana kazandırır.”

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Temel Üçüncü, okulumuzla ilgili bir izcilik çalışması planladıklarının müjdesini verdi.