AKV’de Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Semineri Düzenlendi

179 views

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının temasını “patent, faydalı model ve tasarım” olarak belirledi. Bakanlık, tüm meslek liselerinde patent ve faydalı model geliştirilmesi sürecine destek olacak, tanıtım ve eğitim programlarının düzenlenmesini planladı.

Bu kapsamda, Kocaeli genelinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin alan şeflerine yönelik; patent, marka, faydalı model ve tasarım konularında eğitimler düzenleniyor. Bu eğitimlerden biri de AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Seminere Başiskele, Karamürsel ve Gölcük ilçelerinde görev yapan meslek öğretmenleri ve alan şefleri katıldı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri AR-GE Bölümü Projeler İl Sorumlusu Volkan Özgör’ün yönetimindeki seminerde, Destek Patent Hizmetlerinin temsilcileri Marka Patent Danışmanı Furkan Güneş ve Patent Uzmanı Meltem Çınar öğretmenlere bilgiler verdi.

Seminerde patent süreçleri ve faydalı model, ulusal ve uluslararası başvuru sistemleri,  yenilik araştırması, patent teşvikleri, marka kavramı ve marka tescili, tasarım kavramı ve tasarım koruması, marka ve tasarım yenilik ön araştırması, başvuru süreçleri gibi başlıklar altında sunumlar yapıldı. Ayrıca 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun getirdiği yeni haklar anlatıldı.