AKV’nin Şef Adaylarından 6 Altın, 3 Gümüş Madalya ve 2 Kupa

390 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, 3 takım hâlinde katıldıkları Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinde 6 Altın ve 3 Gümüş madalya kazanarak Gölcük’ün ve Kocaeli’nin gururu oldular.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) tarafından bu yıl 17.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, İstanbul Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile gerçekleşen organizasyon, ülkemizin bu alanda eğitim gören öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma olanağı sağladı. AKV’nin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Lokman Karafil, Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan rehberliğindeki alan öğrencileri de bu yarışmaya katılarak yerli ve yabancı rakipleriyle karşı karşıya geldiler. Yarışmanın jürisinde Dünya Aşçılar Birliği(WACS) Başkanı Thomas Gogler ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek’in yanı sıra uluslararası yarışmalarda ödül kazanmış yerli ve yabancı şefler yer aldı. Yarışmaların Ekip kategorisi 28 Aralık’ta gerçekleşti ve ekipler 70 dakikada hazırladıkları menüleri jüriye sundular.

AKV’yi temsil eden 3 ekip Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisinde yarıştı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 11. sınıf öğrencileri Zehra Yurdakul, Busenur Emil ve Senanur Erenkaya “Havuçlu Kerevizli Sebze Çorbası, Karnıyarık Tantuni ve Kabaklı Muhallebi”den oluşan menüleriyle gümüş madalya almaya hak kazandılar.

11. sınıf öğrencileri Ceren Kurt, Sena Turan ve Berre İşçi “Bamya Çorbası, Izgara Bonfile ve İncirli Keşkül”den oluşan menüleriyle altın madalya alırken ayrıca katıldıkları kategoride jüri tarafından En İyi Ekip seçilerek Birincilik Kupasını almaya layık görüldüler.

12. sınıf öğrencileri, Miray Eroğlu, Zeynep Gök ve Sudenur Tunçova ise “Badem Çorbası, Hünkarbeğendi ve Ayva Tatlısı”ndan oluşan menüleriyle aynı okuldan altın madalya kazanma başarısı gösterirken ayrıca katıldıkları kategoride jüri tarafından en iyi 3. Ekip seçilerek Üçüncülük Kupası ile ödüllendirildiler.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmaya damgalarını vururken evlerine 6 Altın, 3 Gümüş madalya ve iki kupayla dönmenin haklı gururunu yaşadılar.