AKV Minikleri Kızılay’da

388 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte TÜRK Kızılay Derneği Gölcük Şubesini ziyaret etti.  

Okul Öncesi Öğretmenleri  Selcen Tunçkol, Sevda Türkmen ve Zeynep Kurtoğlu’nun eşliğinde Türk Kızılay Derneğine giden öğrencileri, dernek görevlileri Esra Yeşil ve Hikmet Özduman karşıladı. Kızılay yardım kolilerinin bulunduğu salonda, miniklere Kızılay’ın tarihiyle ilgili bir sunum yapıldı. Esra Yeşil sunumda şunları söyledi: “Sevgili çocuklar, sizi burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Derneğimizin geçmişi Osmanlı Devletine kadar dayanıyor. 11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay, 1947’de “Türkiye Kızılay Derneği” adını almıştır. Kuruluşa “Kızılay”adını ise büyük önder Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bugün Kızılay yalnızca savaş zamanlarında ve belli kimselere yardım eden bir kuruluş değil, yardıma ihtiyacı olan tüm insanlara yardım elini uzatan bir dernek durumundadır.”

Esra Yeşil’in sunumunun ardından çocuklara için tanıtıcı bir animasyon gösterimi yapıldı. Çocukların beğeni ile izlediği çizgi filmde, Aycan ve Aykız adlı kahramanlar “Afet Bilinci” konusunda bilgiler verdiler.

Etkinliğin sonunda anaokulu öğrencileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere içerisinde gıda ürünlerinin bulunduğu yardım kolileri hazırladılar. Öğretmen ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından ziyaret son buldu.