Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine “Bilinçli İnternet Kullanımı” sunumu yapıldı

297 views

Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nurettin Sezen’in daveti üzerine Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğretmeni Hasan Taşkın tarafından okulda öğrenim gören öğrencilere “Bilinçli İnternet Kullanımı”yla ilgili bir sunum yapıldı.

Etkinlik öncesinde AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap ve Gazetecilik Öğretmeni Hasan Taşkın’ı makamında misafir eden Nurettin Sezen, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokuluyla ilgili bilgiler verdi.

Gazetecilik Öğretmeni Hasan Taşkın okulun toplantı salonunda gerçekleşen sunumda öğrencilere internet ve internet medyasının tarihsel sürecini, internetin sunduğu olanakları, internet ve ekran bağımlılığı problemlerini anlattı. İnternetin pek çok alanda insanlara önemli kolaylıklar sağladığını yanı sıra bir suç aleti gibi de kullanılabildiğini belirtip insanların internetin tekin olmayan ortamında kendilerini nasıl koruyabileceklerini anlattı. Öğrencilerin de sosyal medya ve internet tecrübelerinden verdikleri örneklerle karşılıklı katılımın olduğu bir etkinlik gerçekleşmiş oldu.