Ustalar Öğrencilere El Verdi

228 views

Gölcük Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen ve 4 gün süren “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği sona erdi.

Eğitimlere 4 Okuldan 60 Öğrenci Katıldı

4 gün boyunca devam eden “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliğine, Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Anadolu Lisesi, Gölcük Farabi Sağlık Meslek Lisesi ve Gölcük Çakabey Anadolu Lisesinden 60 öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk gün Taş Baskı ve Oyma Ustası Yasemin Ertaştan ile buluştu. Önce taş baskının ne olduğunu öğrenen öğrenciler, sonrasında kendileri de kumaş üzerine renkli taş baskı yapma imkânı buldular.

İkinci ve üçüncü gün programında Kırkyama Ustası Sükeyne Tulan, geleneksel bir sanat olan kırkyamanın inceliklerini öğrencilere öğreterek kendi çalışmalarını yapmalarına rehberlik etti.

Son gün ise Çarpana ve Kilim Dokuma Ustası Ebru Deniz, ustası olduğu sanatları genç kuşaklara öğretme fırsatı buldu. Farklı okullardan gelen kız ve erkek öğrenciler, eğitimler boyunca yaptıkları çalışmalarla yeteneklerini sergilerken keyifli anlar yaşadılar.

Başkan Sezer Öğrencileri Tebrik Etti

Eğitimlere katılan öğrenciler, etkinlik sonunda sertifikalarını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in elinden aldılar. Başkan Sezer, öğrencilerle sohbet edip yaptıklarını inceledi. Ali Yıldırım Sezer, böylesi bir eğitim programını düzenleme amaçlarının geleneksel değerlerimiz olan el sanatlarının yeni nesillere aktarılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Ayrıca eğitimleri veren tüm ustalara teşekkürlerini sundu.