AKV Gazetecilik Alanı Gölcük Haber Gazetesini Ziyaret Etti

402 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı 11. Sınıf öğrencileri, Gazetecilik Alan Öğretmenleri Gülşah Arslan eşliğinde Gölcük Haber Gazetesini ziyaret ederek gazetecilerin çalışma ortamını görme fırsatı elde etti.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında kendi alanlarında staj yapacak olan gazetecilik alanı 11. sınıf öğrencileri Gölcük Haber gazetesi İmtiyaz Sahibi Nurettin Şenemre’yi ziyaret ederek gazetecilik mesleği, staj ve çalışma koşulları hakkında bilgi aldılar.

“Önce Gazetecilik Etiği”

Gazetecilik alanı öğrencileri Nurettin Şenemre’ye ilk olarak Gazetecilik mesleği, staj imkanları, gazetede muhabir ve sayfa sekreteri olarak çalışma koşulları hakkında merak ettikleri soruları yönelttiler. Şenemre, “Stajerleri değerlendirirken biz o kişinin, bu işi ne kadar çok yapmak istediğine bakar ve ona göre değerlendiririz. Ben 45 yılımı bu mesleğe verdim, gazetecilik çok fazla deneyim istiyor. Dürüst, doğru haber yapma, mesleki etik kurallara uyma  her şeyden önce geliyor.” dedi.

Öğrenciler daha sonra Gölcük Haber gazetesinin birimlerini de gezerek bir gazetenin baştan sona çıkış aşamalarını görme fırsatı elde ettiler.

Şenemre’den Öğrencilere Söz

Nurettin Şenemre ayrıca, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında  staj yaparak gazetecilik mesleğini  her ayrıntılarını öğrenecek olan Gazetecilik Alanı öğrencilerine önümüzdeki yıl Gölcük Haber gazetesinde staj yapma sözü verdi.