İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasının 1. Bölge Etabı tamamlandı

542 views
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 2019-2020 Yılı Eğitim ve Öğretim Yılı “İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması”nın bölge finalleri AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap açılış konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir alim, üstad ve mütefekkir olduğunu dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerini de hatırlatarak şiirin kaleme alındığı günlerin Türk tarihi açısından ne kadar zor yıllar olduğunun altını çizdi.

Yarışmanın 1. Bölgesinin koordinatörlüğünü üstlenen okulda gerçekleşen yarışmada Gölcük 1. bölge okullarında okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri yarıştı. Altısı ilkokul, beşi ortaokul olmak üzere 11 öğrencinin yarıştığı yarışmada İstiklal Marşını ezbere okuyan öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri duygusal anlar yaşadı.

Yarışmacıların performanslarını değerlendiren jürinin puanlaması sonucunda İlkokul kategorisinde Piri Reis İlkokulundan Bedirhan Keskin birinci olurken ortaokul kategorisinde Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu öğrencisi Begüm Kaya birinci olma başarısını elde etti. Birincilere ayrıca ilçe finallerine katılma hakkı kazandı.