Sumoteks ile AKV arasında iş birliği protokolü imzalandı

948 views

Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sumoteks Tesktil  arasında, okul öğrencilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul’da 1988’den beri bebek ve çocuk dış giyim üretimi ve pazarlaması faaliyetlerini üreten Sumoteks Tekstil Ürünleri Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti. Koaceli’de üretime başlıyor. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle bilinen firma ayrıca tekstil sektöründe çalışacak öğrencilere de imkan sağlıyor.

Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Gürlagap ve Sumoteks Yönetim Kurulu Başkanı Saim Karaağaç bir araya gelerek iki kurumun arasında gerçekleştirilebilecek ortak çalışmaları görüştü. Özellikle Moda Tasarım ve El Sanatları alanlarında eğitim gören öğrencilere yönelik olmak üzere staj ve beceri eğitimi imkânı sunulması, mezun olacak öğrencilere doğrudan istihdam sağlanması, teknoloji transferi, araç -gereç desteği, Moda Tasarımı alanında başarılı öğrencilere burs sağlanması ve temrinlik desteği sağlanması hususlarında anlaşmaya varıldı. Söz konusu konuları içeren iş birliği protokolüne imzalar atıldıktan sonra Sumoteks Yönetim Kurulu Başkanı Saim Karaağaç; Okul Müdürü Gürlagap’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek üretim bölümünü gezdirdi.