18 Mart, inancın güç karşısında elde ettiği zaferin yıl dönümüdür

191 views

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm ülkede yapılan etkinliklerle anılıyor. 18 Mart, kahraman Türk Ordusu’nun ve onun şanslı askerlerinin 19 Şubat 1915 tarihinde başlayıp 18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan deniz muharebelerinin yıl dönümü.  Şanlı zaferimizin 106. yılında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

106 yıl önce bugün İtilaf Devletlerine karşı büyük bir mücadele ve azimle kazandığımız Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle dünya tarihini etkilemiş bir zaferdir. İşgalci güçlerin maddi olanakları ve teknolojik üstünlüğüne karşın vatanını savunan insanların inançları ve fedakarlıkları ile zafere ulaşmaları tüm dünyada zulme uğrayanlara ilham kaynağı olmuştur.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin de bugün gerçekleşen törenle öğretmen ve öğrenciler vatanı uğruna kendini feda eden tüm şehitlerimize minnettarlıklarını gösterdiler. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören programında Tarih Öğretmeni Hatice Canköse Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihindeki yerini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından  okul öğrencilerinden Dilansu Kurukafa, Sultan Ak, Sena Turan, Sude Barış ve Cemre Dinçay’ın şirki, şarkı ve sunumlarıyla tören sona erdi.