“Her bir öğrencimizi ailemizin bir ferdi gibi görüyoruz”

281 views

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim verilen tüm okullarda 3 yıldır uygulanan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” pandemi koşullarında da olsa devam ediyor. Meslek liseli öğretmen ve öğrenciler; ihtiyaç sahibi ailelerle bir araya gelerek hem eğitim gördükleri alandaki çalışmalarla onlara el uzatıyor hem de aracı olarak bu ailelerin ihtiyaçlarının hayırseverlerce karşılanmasını sağlıyorlar.

Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri proje kapsamında bu yıl kendileriyle aynı okulda okuyan bir arkadaşlarının ailesini seçti.Okuldaki proje ekibinde Müdür Yardımcısı Nurcan Güren, Coğrafya Öğretmeni Ayşen Şimşek, Bilişim Teknolojileri Atölye Şefi Deniz Ersöz, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil, Biyoloji Öğretmeni Nurcan Şahin, Edebiyat Öğretmeni Sevgi Akkonak ve El Sanatları Atölye Şefi Süheyla İkiz; öğrencilerden Sena Ateş, İlayda Yavuz, Zühre Sarıoğlu ve Zeynep Koçkan yer aldı.

Proje ekibinin başında yer alan Okul Müdür Yardımcısı Nurcan Güren büyük bir aile olduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz okul olarak tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle büyük bir aileyiz. Her bir öğrencimizi ailemizin bir ferdi gibi görüyoruz. Ailemizden birinin yaşadığı zorluk hepimizi ilgilendirmeli diye düşündük. Okul rehber öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenlerinin çalışması sonucunda okulumuzda eğitim gören bir kızımız ve ailesine yardım etmeye karar verdik.”

Anneanne ve dedesiyle birlikte yaşayan öğrencilerinin öncelikle ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyleyen Güren, ardından bu ihtiyaçları temini konusundaki çalışmaları yaptıklarını belirtti: “ Öğrencimizin ailesinin evini ziyaret ederek belirlediğimiz ihtiyaçlar arasında en elzem olanı kızımıza ait bir elbise dolabı ve çalışma masasıydı. Proje ekibinin çalışmaları sonucunda kızımıza bir elbise dolabı, şifonyer ve çalışma masası temin ettik. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı 11/G sınıfı tarafından hazırlanmış olan erzak kolisi, Moda Tasarım alanı tarafından hazırlanan maskeler ve nakdi yardımı ailemize ulaştırarak tüm dünyanın salgınla savaştığı şu günlerde yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Yaptıkları tüm çalışmalar için proje ekibimize teşekkür ediyorum.”