AKV’nin Öğrencilerinden 8. Sınıflara Alan Tanıtımı

213 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir hafta boyunca Gölcük’teki okulları dolaşarak alan tanıtımı yaptı.

Ortaokul son sınıfta okuyan öğrenciler, lise giriş sınavı yaklaşırken hem sınav heyecanı hem de tercih edecekleri liselerin merakı içindeler. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de okuldaki alanları tanıtmak için iki hafta sürecek bir alan tanıtımı planladılar. İlk hafta okulu ziyaret eden 8. sınıf öğrencilerine atölyelerde tanıtım yapılırken ikinci hafta ortaokullarda standlar açılarak tanıtımlar gerçekleştirildi.

Sırasıyla Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Gölcük Ortaokulu, Yazlık Tabosan Ortaokulu, Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu ve Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu ziyaret edildi. Öğrenciler merak ettikleri bölümleri okuyan öğrencilerden bire bir bilgi ve tavsiye alma fırsatı yakaladılar.

Yiyecek İçecek Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri, El Sanatları, Çocuk Gelişimi, Güzellik Hizmetleri, Grafik ve Fotoğraf, Moda Tasarım ve Gazetecilik alanlarına ait standların açıldığı tanıtımların çok verimli geçtiğini kaydeden alan öğretmenleri öğrencilerin velileriyle birlikte her zaman okulu ziyaret ederek kendilerinden bilgi alabileceklerini dile getirdiler.