Lise son sınıf öğrencileri üniversitelerle buluştu

161 views

Kocaeli Üniversitesi tarafından  organize edilen Üniversite Tercih ve Kariyer Günü buluşması, 13 Ocak’ta Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşti. Türkiye genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinin standlarının yer aldığı organizasyonda ayrıca, eğitim ve kariyer danışmanları, YKS ve tercih uzmanları, eğitim yayıncıları, akademisyenler ve  yurt dışı eğitim danışmanları lise son sınıf öğrencilerine meslek ve bölüm tanıtımına yönelik atölye çalışmaları yaptı.

Organizasyonun yetkili isimleri tarafından açıklanan bilgiye göre katılımcı üniversiteler belirlenirken özellikle Kocaeli’de yaşayan öğrencilerin son üç yılda en çok tercih ettikleri üniversitelerin bulunmasına dikkat edildi.

Etkinliğin asıl amacının lise son sınıf öğrencilerine üniversite- meslek – bölüm seçimlerinde yardımcı olmak, kariyerlerini planlamada yeni fikirler vermek, meslekler ve bölümler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğu vurgulandı.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri de Okul Rehber Öğretmenleri Çiğdem Şanlıtürk eşliğinde yer aldılar. Tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili merak ettikleri soruları doğrudan ilgili kimselere yöneltme fırsatı buldular.