Alev Şenol AKV’nin Öğrencilerine Başarı Hikâyesini Anlattı

229 views

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Bahar Şenliği kapsamında Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Alev Şenol öğrencilerle girişimci yanını ve başarı hikâyesini anlattı.

2013 yılında İstanbul’da açtığı Alev Şenol Dikim Evi’ni pandemi sürecinin başında Kocaeli’ye taşıyan Alev Şenol, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Moda Tasarım öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle yaptığı söyleşide kendi hikâyesini anlatan Şenol, şunları söyledi:

” Sevgili gençler, ben kendimi bir modacı olarak tanımlamıyorum. Ben yaptığı işi çok seven başarılı bir girişimciyim. Bu sebeple işletmemin adı da  Alev Şenol Moda Evi değil, “Alev Şenol Dikim Evi”. Yıllar önce hazır giyimin tercihlerime yanıt vermediğini gördüğümde giymek istediğim kıyafetleri tanıştığım terzilere diktirmeye başladım. Sonra benimle aynı sorunu yaşayan insanlara yardım etmeye karar verdim. İnsanların beğendikleri kıyafetleri kendilerine uygun olarak diktirebilecekleri bir işletme hayal ettim. Başlangıçta kendim için diktirdiğim kıyafetleri, modelliğini de kendim yaparak sosyal medyada paylaştım. Buradan aldığım siparişleri tanıdığım terzilere diktirdim. Siparişler artınca kendi ekibimin olmasına karar verdim. Bundan sonra uzaktan ölçü sistemini geliştirip dünyanın neresinde olursa olsun modelini gönderip ölçülerini alan insanlara ekibimin diktikleri kıyafetleri ulaştırdığımız bir sistem geliştirdik. Bu sistemde çok başarılı olarak bir marka hâline geldik. İstanbul’da markalaştıktan sonra benim için bir nevi yuvaya dönüş denebilecek bir karar verdim ve işletmemi Başiskele’ye taşıdım.”

Kendi serüvenini anlattıktan sonra Şenol, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Kendisinin başlangıçta bu alanda bir eğitime sahip olmasa da sürekli araştırıp tredleri takip ettiğini belirten Şenol, “Kimsenin sizin hayallerinizi küçümsemesine izin vermeyin. Sosyal medyanın ve dijital dünyanın nimetlerini mutlaka değerlendirin. Size yakın olan kimselerle değil birlikte hayal kurabileceğiniz insanlarla ortaklıklar kurun. Asla pes etmeyin ve başarana kadar denemekten vazgeçmeyin.” dedi.

Söyleşinin ardından okuldaki stantları da gezen Şenol öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.