337 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 8 Eylül’de beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Fizik Öğretmeni Osman Serdar Aslangöz, zümre arkadaşı olan Fizik Öğretmeni Nesrin Elçi tarafından yapılan konuşma ile anıldı.

Nesrin Elçi konuşmasında  şunları söyledi: “Sizlere bir masal anlatmak istiyorum. Masalımızın adı AKV Ailesi… Bu masal da diğer masallar gibi ‘Bir varmış, bir de yokmuş!’ diye başlayan masallardanmış. Masalımızın kahramanları ise eğitim veren neferler ile eğitim alan seferberlermiş. Neferler ve seferberler her gün birbirlerini saygı ile selamlıyor sevgi ile karşılıyorlarmış. Birbirlerinin kocaman yüreklerine minik minik dokunuşlarda bulunuyorlarmış. Neferlerden biri, 8 Eylül tarihinde Sessiz Gemi’ye binerek meçhul yolculuğa çıkmış. Bu durum karşısında AKV Ailesinin fertleri şaşkınlıklarını gizleyememişler. Aile üyelerinin tebessümleri donmuş, yürekleri burkulmuş, kelimeler boğazlarında düğümlenmiş ama nafile… Bilet çoktan kesilmiş bile…

Osman Serdar Aslangöz öğretmenimiz de şanlı ilim ve irfan ordusunun her neferi gibi yirmi dokuz yıllık eğitimcilik hayatına başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!’ ilkesi ile başlamış ve meçhul yolculuk için yanında; iyi işlerini ve iyi hizmetlerini götürmüş. Geri de ne mi bırakmış? Geride Türkiye Cumhuriyetine hizmet eden ve hizmet etmeye devam edecek olan, Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda hareket eden, birinci vazifesinin ‘Türk istiklalini ve Türk cumhuriyetini ilelebet  muhafaza ve müdafaa etmek’ olduğunu bilen, hayattaki  en hakiki mürşidin ilim olduğunu idrak eden genç ve dinamik beyinler bırakmış. Ne mutlu ona ki bizler de şu an, büyük bir gurur ve onurla öğretmenimizi yad ediyoruz. Temennim odur ki o Sessiz Geminin yolcusu bizler olduğumuzda da rıhtımda kalanlar tarafından güzelliklerle anılalım.

AKV ailesi olarak 9 Eylül tarihinde öğretmenimize bir veda töreni düzenledik. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen bu tören AKV Ailesinin bir nebze de olsun hüzünlerini hafifletti. Gökten üç tane elma düşmüş diye bu masalımızı bitirmeyeceğim. Bizim masalımız saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde; Atatürk’ün  ‘Bütün ümidim Türk gençliğindedir!’  düsturu ile her zaman devam edecektir.”