Cumhuriyetimiz 99 Yaşında!

261 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Okul bahçesinde gerçekleşen kutlama töreni şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Müdür Yardımcısı İbrahim Küçüker şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi cumhuriyettir., İrfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, çağdaş uygarlık yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Türk insanı, Cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi olduğunun, hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincindedir. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemini fırsata çevirerek hedeflerimize ulaşacağız. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Büyük Türk Milleti Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha güçlü olma azmimizi yenilemektedir. Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz. Bu inançla: Çağdaş uygarlık yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ayni inançla bu ülkeyi bize emanet eden kahraman ecdadımız!. aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız.”

İbrahim Küçüker’in konuşmasının ardından 10H sınıfından Hazal Berfin Bor, Bugün adlı şiiri okudu. Şiirin ardından Edebiyat Öğretmeni Gamze Nalbantoğlu ve Tarih Öğretmeni Hatice Canköse’nin çalıştırdığı 9B, 10F, 11A ve 12 Teknik sınıfı öğrencilerden oluşan koro ve oratoryo gösterileri sergilendi. Tören okunan marşlarla sona erdi.