AKV’nin öğrencileri GastroAfyon Festivali’nden 4 Altın,1 Birincilik Kupası, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalyayla döndü

274 views

“Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer” sloganıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Afyonkarahisar Turizm ve Lezzet Festivali sona erdi. Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri “GastroAfyon Fest Uluslararası Yemek Yarışması”na katılarak 2 Altın, 1 Birincilik Kupası, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Alan Şefi Lokman Karafil ve atölye şefleri Yasemin Demirkol ve Şirin Gençkan rehberliğinde yarışmaya hazırlanan 7 öğrenci,  toplamda 3 kategoride yarıştı.  20 okulun ekibiyle katılım sağladığı ve toplamda 3 ekibin altın madalya kazandığı “1. Modern Türk Mutfağı Ekip Kategorisi”nde Erva Gürdal, Melek Taşkesen, ve Yağmur Karadeniz hırladıkları “Bamya Çorbası, Ali nazik ve Bademli Keşkül” menüsü ile altın madalyaya hak kazandı.

Bireysel yarışılan tek bir altın madalya ve birincilik kupasının verildiği “2. Modern Türk Mutfağı Ana Yemek Kategorisi”nde  Naz Başak Özen hazırladığı “Karabuğday Keşkeği Yatağında Bonfile Sarma” ile biricilik kupasına ve altın madalyaya ulaştı. Aynı kategoride yarışan Dilan Karakaş ise “Kestane Püreli Levrek” ile Gümüş madalya almayı hak etti.

“3. Modern Türk Mutfağı Tatlı Kategorisi”nde yarışan öğrencilerden Livanur Elif Sarı hazırladığı  “Ayva Tatlısı” ve Fatma Bayram ise “Amonyaklı Pasta” ile bronz madalyaya layık görüldüler.

Madalya kazanan kazanan tüm öğrenciler kendilerine hazırlık sürecinde destek olan öğretmelerine, okul müdürüne ve ulaşım desteğinde bulunan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ettiler.