+1 Farkla Hayatımıza Renk Katıyorsunuz

74 views

2011’den beri Birleşmiş Milletler kararıyla  21 Mart günü tüm dünyada “Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri düzenleniyor. Down sendromunun, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğu konusunda insanların farkındalıklarının artırılmasına çabalanıyor.

Down sendromuyla dünyaya gelen bireylerin 21. kromozomlarının kopyalanması sebebiyle bir fazla kromozomlarının olması gerçekte tek farklılık olarak ortaya çıkıyor. Bu farklılıkla yaşamımıza renk katan kardeşlerimizi Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi alanı öğretmen ve öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yalnız bırakmadı.

11. Sınıf  Çocuk Gelişimi Alanı öğrencileri Yetersizlik Türleri ve Kaynaştırma  dersi kapsamında Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek atölyelerde okul öğrencileriyle birlikte çeşitli sanatsal etkinlikler yaptı. Çocuk gelişimi Alanı öğretmenleri Arzu Demir, Ayla Balaban, Şahinde Yılmaz ve Nuray Özgür etkinlikler boyunca öğrencilere rehberlik etti. Karşılıksız sevginin en güzel ifadelerinin görülebileceği kareler ortaya çıktı.