AKV’nin Kızlarının Her Adımında Tarih Var

110 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri gezi etkinlikleri kapsamında İstanbul’a gitti. İstanbul’un tarihî yerlerini görme fırsatı bulan öğrenciler bu Kadim şehrin tadını çıkardı.

Okul Müdür Yardımcısı Aslı Baran Kaya’nın organize ettiği İstanbul Kültür gezisinde öğrencilere Tarih Öğretmeni Hatice Canköse ve Güzellik ve Saç Bakımı Öğretmeni Melike Göçgün eşlik etti. Toplamda 48 öğrencinin katıldığı gezide İstanbul’un tarihî yarımadasında bulunan Topkapı Sarayı ziyaret edildi. Ardından rehberler eşliğinde, yüzyıllar boyunca şehrin su depoları olarak kullanılan kapalı sarnıçlardan biri olan Yerebatan Sarnıcı gezildi.

Gezinin son durağı Ayasofya ve Sultan Ahmet Camileri oldu. Ayasofya Camisi Bizans döneminde yapılan ve Osmanlının şehri fethetmesi ile birlikte camiye dönüştürülen bir ibadethaneyken Sultan Ahmet Camisi Osmanlı mimarisinin zirvesi kabul edilen bir ibadethane olarak her gün binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. AKV’nin geziye katılan öğrencileri her zaman fotoğraflarını gördükleri bu yapıları yakından gördükleri için çok mutlu oldukları ifade ettiler.