Sumoteks Kurucusu Saim Karaağaç AKV’yi ziyaret etti

141 views

2021 yılından itibaren üretim faaliyetlerini Gölcük’e taşıyan Sumoteks Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Saim Karaağaç, sektöre buluşmaları kapsamında AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

İstanbul’da 1988’den beri bebek ve çocuk dış giyiminde faaliyet gösterirken 2021 yılı itibariyle üretim bandını GölcüK’e taşıyan Sumoteks Tekstil Ürünleri Üretim ve Pazarlama Ltd. Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Saim Karaağaç protokol paydaşı olduğu AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin idareci ve öğretmeleriyle bir araya geldi. Aylık 1 milyon kapasiteli tesisiyle hem Gölcük’e istihdam olanağı sağlayan hem de eğitime verdiği destekle öğrencilerin eğitim gördükleri alanda kendini geliştirmelerine katkı sunan firmanın kurucusu olan Karaağaç, okulun konferans salonunda öğretmenlerle bir araya gelerek kendi firmasının gelişim süreci özelinde girişimcilik ve yenilikçi adımlar atma konusunda tecrübelerini anlattı.

Mesleki eğitim ve sektörel bazlı üretimin sıkı bir ilişki içinde olması gerektiğini dile getiren Karaağaç, tekstil alanında nitelikli eleman yetiştirmenin önemini vurguladı. Karaağaç konuşmasında şunları söyledi: ” Ekonomik olarak kriz dönemlerinde bile insanların sürekli ihtiyaç duyacağı ve zorunlu tüketim malları arasında sayılan tekstil ürünlerinde firma olarak bu kriz dönemlerini fırsata dönüştürmenin mümkün olduğuna inanıyorum. Bu sebeple ürünlerimizi  yenidoğan ve çocuk ürünleri gibi bir alanda çeşitlendirerek ticari hacmimizi genişletmeye çalışıyoruz. Bir yatırımcı olarak Gölcük’ü seçme nedenlerimizin başında ürünlerimizin kalitesini artıracak işgücüne burada daha rahat ulaşacağımızı düşünmüştük. Çünkü Gölcük’te istihdam edilebilecek kadın oranın yüksek olması ve bu alanda eğitim veren okulunuz gibi kurumların olması da bizim için önemliydi. Bu okullarda eğitim gören öğrencilerin istihdama katılması ile üretim kalitemizin artacağını düşünüyoruz. Üretim kalitesinin yanı sıra sağlıklı ürünler üretmek için de çeşitli testler geliştiriyoruz. Artık sadece standart üretim modelleriyle başarıyı yakalamak mümkün değil. Yenilikçi modeller geliştiren ve sıfır atık konusunda duyarlı olan bir firma olmak için çabalıyoruz. Bu çabalarımızı da uzun vadeli planlarımızla destekliyoruz. Firma olarak 2048 yılına kadar olan süreci planladık diyebilirim. Bu planlamalarımızda başarılı olmak için de siz değerli eğitimcilerle sürekli bir iletişim içinde olmak ve yenilikçi tüm fikirlerinize destek vermek istiyoruz.”

Konuşmasının ardından Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap,Karaağaç’a ziyareti sebebiyle teşekkür etti ve okul adına bir hediye takdim etti.