AKV’de peygamberimizin doğum günü olan “Mevlid-i Nebi” kutlandı

170 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili münasebetiyle farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Nazlıcan Kanar ve Beyza Nur Gençer rehberliğinde okul öğrencileri, konferans salonunu süsleyerek günün anlam ve önemini vurgulayan panolar hazırladı. Salonda gerçekleştirilen kutlama programının açılışını Orta Camii İmam Hatibi Yaşar Ar Hoca Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yaptı. Ardından Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Polat günün önemini vurgulayan bir açılış konuşması yaptı. Polat konuşmasında peygamberin müminler için en güzel örnek olduğunu belirterek “Cenab-ı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak Hz. Muhammed’i insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir. Bu bakımdan iman ve istikametin gereği, vahyin rehberliğinde ve Allah Resulü’nün örnekliğinde bir hayat yaşamaktır Resul-i Ekrem gibi güvenilir olmaktır. Özü sözü bir, dosdoğru, dengeli, kararlı ve dürüstçe bir hayatı tercih etmek ve orada karar kılmaktır. Kısacası onun ahlakıyla ahlaklanmak, onun açtığı yolda yürümektir.” dedi.

Programın devamında Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı sinevizyon gösterisi izlendi.  Okul öğrencileri tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi sergilendi. Def eşliğinde konukların da eşlik ettiği ilahiler okundu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Bulut’un seslendirdiği “40 Yaşındasın” isimli şiirle program son buldu.
Etkinlik çıkışı ise okulun Yiyecek İçecek Bölümünün hazırladığı kandil şerbeti öğrencilere ikram edildi. Ayrıca El Sanatları ve Çocuk Gelişimi alanında okuyan öğrencilerin süslemelerini hazırladıkları ikramlıkların dağıtılması ise bu güzel güne yakışır bir final olarak hafızalara kazındı.