AKV’nin Minikleri Gölcük Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde

74 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencileri Gölcük Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Çocuklarda hayvan sevgisi bilincini oluşturmak amacıyla Çocuk Geşimi ve Eğitimi Öğretmeni Şahinde Yılmaz’ın yanı sıra okul öncesi öğretmenleri Seher Yıldız Türkkan, Özge Özkaya ve Emine Geven Arık rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte anaokulu öğrencilerine Çocuk Gelişimi Alanı 11. sınıf öğrencileri de eşlik etti.

Barınak veterineri tarafından öğrenci ve öğretmenlere barınaktaki hayvanlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerin barınakla ilgili merak ettiği sorular yanıtlandı. Tedavileri ve rehabilite süreçleri devam eden hayvanları yerinde gören öğrencilerin hayvan sevgisine karşılık olarak Gölcük Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin görevlileri tarafından kendilerine küçük hediyeler verildi. Ziyaretin sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde Neler var?

İhsaniye Stat Caddesi’nde, 5 bin m2 alana inşa edilen barınakta; klinik, kafeterya binaları, otopark, köpek evleri, kedi ve köpekler için sahiplendirme ve tedavi alanları, oturma alanları, çocuk oyun parkı ve yapay gölet bulunuyor. Gölcük Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde; hastalanan, yaralanan sokak hayvanlarını tedavisi, kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Saldırganlık gösteren sokak hayvanları da  merkezde rehabilite ediliyor.