AKV’de Erasmus Staj Toplantısı

132 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Erasmus Days etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında okulun konferans salonunda Yurt Dışı Staj Deneyim Aktarım  Toplantısı gerçekleştirildi.

2023 Haziran ve Temmuz aylarında okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından eğitim gören 4 öğrenci, 1 ay süre ile Prag’da staj yapmıştı. 2024 Ocak-Şubat aylarında da Bilişim Teknolojileri alanından eğitim alan 4 öğrenci 1 ay süre ile yine Prag’da staj yapacak. Bu sebeple öğrencilere staj döneminde edinecekleri deneyimler anlamında rehberlik etmek üzere Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Lokman Karafil’in yanı sıra Prag’ta daha önce staj yapan öğrencilerin de katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğrencileri hazırladıkları sunum ve videolarla staj dönemlerini, gitmeden önce ve döndükten sonra yaptıkları çalışmalarını anlattılar.
Ayrıca Okul Müdürü Gürlagap, Erasmus kapsamında staj yapma noktasında öğrencilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattı. Toplantı sonunda katılımcı öğrenciler staj yapan öğrencilere merak ettikleri soruları yönelttiler.