Cumhuriyetimiz 100 Yaşında!

95 views

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı büyük coşku ile kutlandı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılı kutlama programına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları,okul müdürleri,öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ilk olarak tebrikat töreni ile başladı. Tebrikat töreninde Kaymakam Müfit Gültekin, Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal,Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer vatandaşlarla bayramlaştı.

Ardından Kaymakam Müfit Gültekin, Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Baysal ve Belediye Başkanı Sezer askeri araç üzerinde öğrencileri ve bayram programına katılan vatandaşları selamladı.Selamlaşma sonrasında ise bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Müfit Gültekin’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından Cumhuriyet Bayramı temalı şiirler okundu.Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı anısına düzenlenen okullar arası resim, şiir ve yazı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Ödül töreni sonrasında Gölcük Jandarma Komutanlığı araçları, Gölcük Emniyet Müdürlüğü araçları, ve Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü araçları ve okulların katıldığı resmigeçit töreni yapılarak program sonlandı.