AKV’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı

284 views

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında  Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ilçe programı Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda  gerçekleştirildi.

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı program şehit öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile devam etti. Daha sonra ise protokol konuşmalarını yapmak üzere Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer kürsüye davet edildi.

Genç öğretmenler adına kürsüye çıkan Şirinköy Anaokulu öğretmeni Ebrar Aykut’un yaptığı konuşma dinleyicilerin beğenisini topladı. Programın devamında Gazetecilik ve Bilişim Teknolojileri alanlarının hazırladığı sinevizyon gösterisi izlendi. Gösterinin ardından AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Aysel Arslan’ın hazırladığı, solistliğini Tarih öğretmeni Hatice Canköse’nin yaptığı, kemanda Rehber öğretmen Burak Kocaman, kanunda Gökçenur Güreldi, bağlamada ise Burak Kesgin’in eşlik ettiği “Öğretmen” temalı oratoryo gösterisi izlendi. Ardından emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Sonrasında mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin törenleri yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler arasında yapılan masa tenisi turnuvası, anı ve şiir yarışması, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan “Öğretmen” konulu şiir yarışmalarının ödül töreni yapıldı. Öğrencilere ve öğretmenlere ödüllerini Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük İl Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer takdim etti. Ödül töreninin ardından anı fotoğrafları çekildi ve program sona erdi.