Öğrencilerimizden Duyarlılık Örneği

138 views

9/G Sınıfı Öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Süreyya Duran Topladıkları kapakları engellilere bağışladı.

İlçemizde devam eden mavi kapak kampanyasına bir destek de öğrencilerimizden geldi. Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9/G sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Süreyya Duran topladıkları mavi kapakları Engelsiz Yaşam Merkezi’ne teslim etti. Topladıkları kapakları Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat’a teslim eden öğrenciler herkese örnek oldu. Başkan Bat, “Bugün engellilerimize kapak bağışında bulunarak hepimizi mutlu ettiniz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Gölcük’te de İzmit’te de engelliler var. Sizden engellilere her zaman saygı duymanızı istiyorum. Sizler gibi pırıl pırıl gençlerimiz sayesinde insanımızın engellilerimize olan bakışı değişecektir. Bu duyarlılığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bat sözlerinin devamında öğrencilerimize “Sizlerden en büyük beklentimiz dışarıdaki engellilerimize hiçbir zaman acınacak bir gözle bakmamanız. Önemli olan engellilere acımak değil, onların önlerindeki engelleri kaldırmaktır. Yani bu gün en başta yürüme engellilerinin karşılaştığı büyük sorunlardan bir tanesi trafikte onlara karşı yeterli duyarlılığın gösterilmemesi. Engelli rampalarının önüne araç park ediliyor ve mağdur ediliyorlar. İşte bu sıkıntıları ortadan kaldırmakta en büyük görev sizlere düşüyor. Sizler böyle yanlışlara düşmeyerek yanlış yapan insanları da uyarmalısınız’’ dedi.

Başkan Bat’ın sözlerinin ardından Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç, öğrencilerimize Engelsiz Yaşam Merkezi’ni tanıttı.