Gölcük´te Öğrenme Şenliği Heyecanı

136 views

Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde Gölcük Belediyesi desteğiyle “Hayat Boyu Öğrenme” alışkanlığı kazanımını destekleyen “Öğrenme Şenlikleri” Anıt Parkta yapıldı.

Öğrenme Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Naim Yüksel ve Ahmet Şimşek, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafız Arvas, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı katıldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri 15 Ekim Perşembe günü başlayıp, 16Ekim Cuma günü de devam edecek. İki gün boyunca devam edecek olan Öğrenme Şenlikleri’nde çeşitli dallarda sergilenen çalışmalar ve vatandaşlarımızı bilgilendirme amaçlı birçok stand yer alacak.

Öğrenme Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

 Geleneksel olarak her yıl yapılan “Öğrenme Şenlikleri” hakkında açıklamalarda bulunan Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci “İnsanların hayatında farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinlikler ile vatandaşlarımız öğrenme devamlılığını sağlamış olacak. Öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir. İlçemiz okullarındaki öğrencilerimizin hazırlamış oldukları, akıllarına gelen birbirinden güzel çalışma ve faaliyetler  2 gün boyunca stantlarda sergilenecek olup, Gölcük’ümüze de birçok güzel değer katma adına vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak” dedi.

Protokol üyeleri, vatandaşlar ve ilçe okullardan gelen çok sayıda öğrenci hazırlanan stantları gezerek yapılan etkinlikleri inceleyip, bilgi aldılar.

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dün Anıtpark Kent Meydanı’nda Öğrenme Şenlikleri programı gerçekleştirildi. Programda bir çok eğitim kurumu stant açarak Gölcük Halkına çeşitli meslek dallarında tanıtım gerçekleştirdi. Şenliklerde ortaya oldukça eğlenceli ve renkli görüntüler çıktı

Hayat Boyu öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen ‘Öğrenme Şenlikleri’ kapsamında yapılan faaliyetler için kullanılan malzemeler, eğitim kurumları ve işletme kurumları tarafından Gölcük halkına ve öğrencilere sergilendi.

Şenliğe Katkı Verenler

Şenliğe  katılan kurum ve kuruluşlar şöyle: AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Farabi mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Tüketici Hakem Heyeti.