Gazetecilik Alanı Öğrencileri Gölcüklü Gazetecileri Unutmadı

140 views

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri bir etkinlik gerçekleştirdi. Gölcük yerel basınında çalışan gazeteci büyüklerini okullarına davet eden öğrenciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar.

Etkinliğe katılan isimler arasında Gölcük Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ŞİMŞEK, Okul Müdürü Aynur KADİROĞLU, Gazetecilik Bölümü Öğretmeni Hasan TAŞKIN, İlçemizde Çalışan Gazeteciler ve Gazetecilik Bölümü öğrencileri yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazetecilik Öğretmeni Hasan TAŞKIN yaptı.

 “GAZETECİLİK ÖZVERİ İSTER”

Hasan TAŞKIN konuşmasında gazeteciliğin halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma işlevlerini yerine getirirken demokrasinin işleyişine de katkıda bulunduğunu ve  çağdaş toplumların vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtirken şu sözlere yer verdi: “ Kamu yararı gözetmeyi çıkış noktası kabul gazeteciler en başta tarafsız olmaya özen gösteren, aynı zamanda da meslek ilklerine sıkı sıkıya bağlı kimseler olmakla yükümlüdürler.  Üstlendikleri bu zor görevi özveriyle yapan; gece gündüz, yaz, kış, yağmur, çamur, kar demeden çalışan tüm gazeteci dostlarımıza fedakarlıkları için şükranlarımızı sunuyorum.

Öğretmenlik ve gazetecilik pek çok yönden benzer meslekler aslında. Bilgilendirmek, eğitmek gibi ortak amaçlarının bulunmasının yanı sıra her iki mesleğin de mesai kavramının olmadığını belirtmek isterim. Öğretmen sadece okulda bulunduğu zaman öğretmen değildir. Bir gazetecinin de akşam evine giderken karşılaştığı, haber değeri taşıyan bir olaya “Benim işim bitti bu haberi de görmezden geleyim !” deme lüksü yoktur. Bir gazeteci yılın 365 günü, günün 24 saati gazetecidir. Böylesi zor bir mesleği icra eden gazetecilerimizi onurlandırmak adına 1961’den beri her yıl 10 Ocak gününü Çalışan Gazeteciler günü olarak kutluyoruz. 10 Ocak tarihin seçilmesinin nedeni basın emekçilerimizin bazı haklarını yasal güvence altına alan “212 sayılı kanun”un 10 Ocak 1961’de Resmi gazetede yayınlanmasıdır. Mesleki anlamda çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesini ve sosyal güvencelerinin sağlanmasını temenni ediyorum.

Öğrencilerimizin sizlerden öğrenecekleri çok şey var. Öncelikle sizler zamanla yarışarak her gün insanların önüne ilçesinde ya da şehrinde yaşananları aktaran bir gazete hazırlamak zorundasınız. Okullarının son senesinde sizlerin çalıştığı kurumlarda staj yapma imkanı bulan öğrencilerimize bu tecrübelerinizi aktardığınız ve aktaracağınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”Konuşmanın ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla pasta kesildi. Etkinliğe katılan davetlilerin toplu halde fotoğraf çekilmeleriyle etkinlik sona erdi.