Cumhuriyet Sonsuza Kadar Yaşayacak

612 views

Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreni ile kutlandı. Törene katılım oldukça yüksekti ve Cumhuriyet Bayramı coşkusu Gölcük’te doyasıya yaşandı.

Törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Başsavcısı Abdulhamit Durgut, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÖREN ARACI İLE HALKI SELAMLADILAR

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk olarak Gölcük Kaymakamlığında başladı.Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tören aracıyla halkı selamladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptı.

“CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATMALIYIZ”

Kaymakam Altıntaş şunları söyledi; “Değerli konuklar, sevgili öğrenciler, bugün Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ordular sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk geleceğinin yaratılışının bağımsızlığı olan ya istiklal, ya ölüm anlayışı ile milli iradeyi sürdürülmüştür. Anadolu’nun dört bir tarafını işgal etmiş olan düşman güçlerine karşı vatan evlatları milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Büyük Önder Atatürk’ün ilk sözleri “bu ülkenin en iyi yönetim şekli Cumhuriyettir” dedi. Cumhuriyet Çağdaşlığa ulaşmanın yoludur, Cumhuriyet hepimizin ortak paylaşımıdır. Onu sonsuza dek yaşatma ve yüceltmek yüce Türk milletinin görevidir. Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti uluslar alanda saygın vatanı haline getirmiştir. Bugünde Türkiye Cumhuriyeti’ne düşman olan guruplar vardır. Bizim görevimiz cumhuriyete bağlılığımızı sürdürmek ve cumhuriyetimizi korumamızdır. Aynen 15 Temmuzda yaşandığı gibi.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bu konuşmaların ardından İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Özdemir, Çakabey Anadolu Lisesi öğrencisi Cumhuriyet adlı şiirleri okudular. Gölcük Belediyesi folklor ekipleri ile Gölcük Barbaros ilkokul öğrencileri ile halk oyunları oynadılar. Ardından okullarda düzenlenen cumhuriyet konulu şiir, Kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci, ikinci ve üçüncülere Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tarafından ödülleri verildi. Donanma komutanlığı tüfek takımı gösterisinden sonra resmi geçit yapılarak coşku içinde tören Son buldu.