AKV 29 Ekim’i coşkuyla kutladı

917 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıl dönemini coşkuyla kutladı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen tören, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Matematik Öğretmeni Senem Donbaloğlu’ nun sunuculuğunu yaptığı programda Tarih Öğretmeni Hatice Canköse Cumhuriyetin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Canköse konuşmasında şunlatrı söyledi: “Toprak kanla yoğrulmuşsa, bedeli canla ödenmişse, artık adı vatandır. Şu an, bu bayrağın altında konuşuyorsam ve hepimiz ciğerlerimize bu nefesi çekiyorsak unutmayın! Birileri nefesini kaybettiği içindir! Vatan dediğimiz bu toprağın, bedeli ağır ödenmiştir. Esir yaşamaktansa, özgür olarak ölmeyi göze alan atlarımızın bizlere armağan ettiği cumhuriyetin değerini bilmek şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzdur.”

Programın devamında 11/B sınıfından İrem Doğan “Akdenize Doğru”, 11/C sınıfından Sevde Kurt “Bu Vatan Kimin ?”  adlı şiirleri okurken 11/B sınıfı öğrencisi Elif Ceyhan Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili bir anıyı okudu.

Şiir ve konuşmaların ardından Teknik 12/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet orotoryosu ve Müzik Öğretmeni Gülçin Çobanoğlu eşliğinde koro izlenerek coşku içinde tören son buldu.