Bir Anne ve Oğlunun Lösemiyi Yenme Hikâyesi

456 views

Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında Dünya Lösemi Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Alanı öğretmen ve öğrencileri Lösemili Çocuklar Vakfı Kocaeli Gönüllü Komite üyesi Nermin Uludağ’ı konuk etti.
Emekli Müzik Öğretmeni olan Nermin Uludağ, kendisi de bir lösemili çocuk annesi olarak deneyimlerini Çocuk Gelişimi Alanı öğrencileriyle paylaştı.
Lösemi hastalığının ne olduğunu ve hastalık süresince yaşanan zorlukları anlatan Nermin Uludağ kendi yaşamından örnekler de verdi. Oğlunun 14 yaşındayken Lösemi hastalığına yakalandığını ve çok zorlu bir mücadele süreci verdiklerini söyledi. Hastalığının ne olduğunu ancak bir hafta sonra oğluna söyleyebildiğini ifade eden Uludağ “Oğluma bununla mücadele edeceğimizi ama azimli ve inançlı olmamız gerektiğini ifade ettim. Çalışan bir anne olarak bu süreci yürütemezdim. Mesleğime ara vermek zorunda kaldım. Hastalıkla mücadele ederken maddi ve manevi olarak çok zorlandık. Kemoterapi sonrasında oğlum çok zayıfladı, ilaçlardan dolayı şeker hastalığına yakalandı. Bir günde en fazla 1000 kalori alması gerekiyordu. Anne çok açım dediği anları hatırlamak bile istemiyorum. Haftanın 3 günü evimizdeyken kalan 4 günü hastanelerde geçiriyorduk. Uzun süre evimize kimse girmedi ve biz de kimseyle görüşme olanağı bulamadık.”dedi.
Löseminin ancak inançla yenilebileceğini belirten Nermin Uludağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Oğluma bu hastalığı mutlaka yeneceğimizi ve mutlu bir hayatımız olacağını söyledim. Hatta ona evlenip güzel bir yuva kuracağını anlattım. Düğününü bile hayal ettik, ona düğününde tüm akşam pistte dans edeceğimizi söyledim. Rabbime şükürler olsun bu hayaller gerçek oldu. Oğlum iyileşti, üniversite okuyup mühendis oldu ve evlendi.”