Atamızı ölümünün 80’inci yılında andık

499 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yıl dönümünde saygı ve özlemle andı. Okul bahçesinde gerçekleşen törene Okul Müdürü Aynur Kadiroğlu, müdür yardımcıları, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Beden Eğitimi Öğretmeni Nuray Ozangüç , “Türk Ulusunun en büyük kaybının üzerinden seksen yıl geçti. Seksen yıllık bir özlem var içimizde. Bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak dinimizi yaşayıp, dilimize sahip çıkabiliyorsak, boğmuşsak bağnazlığı Atatürk’ten bahsetmek gerek.” dedi.

Etkinlikte okul öğrencilerinden Şevval Kurt ve Tülay Yılmaz “Atatürk’ün Kişilik Özellikleri” konulu çalışmalarını öğrencilerle paylaştı. “Atatürk Olmak” adlı şiirle devam eden program Atatürk’ün Hayatı ve Anıları konularıyla sürdürüldü. Son olarak Gençliğe Hitabenin bütün öğrencilerce okunmasının ardından tören sona erdi.

İlçe programında AKV öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları Atatürk temalı çalışmalar beğeni topladı

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde 10 Kasım programı gerçekleştirdi. Öğrencilerin gösterileri ve program katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü.

Kervansaray Kültür Merkezinde yapılan anma programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alparslan Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri öğrenciler ve davetliler katıldı.

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk konulu fotoğraf sergisi ve Atatürk kıyafetlerinin yer aldığı bölüm davetlilerin beğenisini topladı.