Öğretmenlerimizin Kutlu Günü

509 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları programla 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen program Coğrafya Öğretmeni Nurşen Ekitli’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Nurşen Ekitli konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün öğretmen olmanın sevinciyle doluyuz. Yüreklerimiz ateşli, soğuklara inat bir ateşimiz var ki irfan ateşi. Canlansın diye bir odun atıyoruz her gün burada ateşimize. Bu dava kutlu ,bu dava umutlu… Sihirli bir el gibidir öğretmenin eli, tahtaya değdiğinde. En anlamsız sanılan şeyler, onun eli değdiğinde mana yüklenir. Kimi zaman şiirler, kimi zaman problemler, kimi zaman hayatın anlamı onun elinden dökülür tahtaya. Yüreğimize dökülür tahtadan bir ferahlık. Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun dört bir köşesinde kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden,  İstiklal Marşımızı yavrularımıza ezberleten, çocuklarını hayata hazırlayandır.”

Ekitli’nin ardından sahneye çıkan 12-B sınıfından şehit edilen öğretmenlerimiz adına “Mağusa Limanı” türküsünü seslendirdi.

12-A sınıfı öğrencisi Sinem Koyuncu’nun “Bir Resim Çiz Bana” adlı şiiri okumasının ardından okul öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırladığı tiyatro oyunu sahnelendi. Gençliğe Hitabe okunarak bitirilen tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.

Gazetecilik bölümü öğrencilerinin öğretmen ve öğrencilerle yaptıkları söyleşilerden oluşan video gösterimi izlendi. Öğretmen ve öğrencilerin samimi duygularını paylaştıkları video izleyenlerden tam not aldı.

24 Kasım etkinliği devamında 12-B sınıfı öğrencilerinden Aleyna Kocaman’ın “Unutmadık, Unutmayacağız” adlı sunumu ve 12- C sınıfından Sevde Kurt “Benim Adım Öğretmen ” adlı şarkıyı seslendirdi.

Program, 12-A sınıfından Yağmur Matur’un ‘”Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiiri okumasıyla sona erdi.