Zaferimizin adı Türkiye soyadı Cumhuriyet!

208 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılını okulda düzenledikleri bir törenle kutladı.

Konferans salonunda gerçekleşen tören, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Okul öğrencilerinden Dilara Büyükkardeşler ve Merve Özdemir sunuculuğunu yaptığı programda Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap Cumhuriyetin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Gürlagap konuşmasında şunları söyledi: “Devlet olabilmiş tüm milletin çocuklarına anlatabileceği şerefli  hikâyeleri vardır. Bizim de çocuklarımıza anlatacak pek çok destanımız var. 96 yıl önce bize takılmaya çalışılan esaret zincirini kırıp attık. Mustafa Kemal ile küllerimizden doğduk, büyük  bir zafer kazandık adını Türkiye, soyadını Cumhuriyet koyduk. Bizler savaş mecbur olmadıkça cinayettir diyen ulu önderin askerleriyiz.”

Programın devamında Teknik 12/A sınıfından Gizem Vatansever “Cumhuriyet “, 11/A sınıfından Sultan Ak “Atatürk Cumhuriyeti“ şiirlerini okudular.

AKV  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı öğrencileri  5 yaş grubu öğrencileri Zeynep Güntek eşliğinde İzmir marşını söylerken 3 yaş grubu öğrencileri  Sevda Türkmen eşliğinde  şiirlerini okuyarak izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

Şiir ve konuşmaların ardından tören, 11/C Sınıfı öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet orotoryası ve Müzik Öğretmeni  Gülçin Çobanoğlu eşliğindeki koronun söylediği çoşkulu marşlarla son buldu.

Fotoğraflar: Zümre Nur Doğru