81 Yıldır Saygı ve Özlemle

296 views

Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 81’inci yıl dönümünde saygı ve özlemle andı. Okul bahçesinde gerçekleşen törene Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap, müdür yardımcıları, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Edebiyat öğretmeni Burçin Çankaya, Atatürk’e duyulan özlemin onun fikirlerini yaşatmakla anlam bulacağını vurgulayan konuşmasının ardından okul öğrencilerinden AMP 11/ A Merve Özdemir  “Büyük Adam Ölünce”, ATP 11/A Ceren Yayla “Bir Tutkudur Mustafa Kemal”, ATP 11/A Yaren Terzi “Atatürk’ü Duymak” şiirlerini okudular.

Tören, Müzik Öğretmeni  Gülçin Çobanoğlu’nun yönetimindeki okul korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından sona erdi.

Okuldaki törenin yanı sıra, Gölcük Kaymakamlığının öncülüğünde düzenlenen Anıtpark’taki törenlerde, Gölcük halkı Ata’sına sonsuz saygı ve bağlılığını gösterdi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm ülkede olduğu gibi Gölcük’te de 2 dakikalığına hayatın durduğu görüldü. Gölcük halkı Ata’larını saygıyla selamladı.

Törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alparslan Karcı başta olmak üzere, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, askeri ve sivil erkan olmak üzere, Gaziler ve Şehit aileleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın Donanma Komutanlığı bandosu eşliğiyle okunması ardından tören sona erdi. Gün boyunca vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tören alanına gelerek Ulu Önder’e  saygılarını sundular.