Yedi Tepeli Şehir İstanbul Gezisi

301 views

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı ve El Sanatları Alanının ortaklaşa düzenlediği İstanbul gezisinde öğrenci ve öğretmenler keyifli bir gün geçirdiler.

Gezinin ilk durağı El Sanatları Öğretmeni Fatma Şirinoğlu’nun 2008-2010 yılları arasında görev yaptığı Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü idi. 2 yıllık mesleki eğitim programı ve kısa süreli beceri eğitimi veren kurum,  geleneksel Türk giyim-kuşamı ve unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları alanlarında araştırma, tasarım, üretim, tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapıyor. Enstitü hakkında bilgi veren Tarih Öğretmeni Semra Kır; Türk el sanatlarına ait seçkin koleksiyonları yurt içi ve yurt dışındaki sergi, defile, fuar ve organizasyonlarda tanıtmakta olduklarını belirterek öğrencilere enstitü binasındaki 17, 18 ve 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait orijinal giysi ve işlemelerin olduğu müzeyi ve enstitü atölyelerini gezdirdi.

Gezinin ikinci durağı Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesinde öğrenciler; resim, heykel, yerleştirme, video, yeni medya ve fotoğraf gibi farklı modern ve çağdaş sanat eserlerini görme fırsatı buldular.

Beylerbeyi’nde başlayan gezi Beyoğlu ilçesinin tarihî semti Galata, Galata’nın tasarım dükkânlarla dolu fotojenik sokakları; balıkçıları, kafeleriyle İstanbul’un bohem bölgesi Karaköy’de son buldu. Gazetecilik alanı öğrencileri Temel Fotoğrafçılık dersinde gördükleri  teknikleri uygulama fırsatı bularak bol bol fotoğraf çektiler.